Intexure Architects | Memorial Loft Residence - Intexure Architects

Memorial Loft Residence

Memorial Loft Residence

The design of the Memorial loft within a high rise tower entailed stripping much of what was existing back to the raw concrete shell of the building and adding in new elements including wenge millwork, glass enclosures and integrated technology.  The design incorporated elements of the high ceilings and large multi-pane windows to naturally illuminate  the common living spaces.   Shades built into the large energy efficient  windows gave the occupants of the loft the option for more privacy and controlled lighting.  The overhead glass enclosure, with installed shades, provides the master bedroom a gorgeous view of the living spaces below and through the large external windows, the world outside.